Google PageSpeed ​​Insights Nedir ve Nasıl Kullanılır?



Web sayfalarının temel ayırt edici özelliklerinden biri, açılma hızlarıdır. Web sitenizin açılış hızı hem kullanıcı bazlı hem de Google bazlı performansınızı etkiler.

Geç açılan web siteleri ziyaretçiler tarafından genellikle bekleme süresinde terk edilir, bu nedenle giriş oranlarınız giderek düşecek ve hemen çıkma oranları hızla artacaktır. Ancak Google zamanında açılmayan web sitelerine olumlu bakmadığı için web sitenizin sıralaması yavaş yavaş düşecektir.

Tüm bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, web sitenizin açılma hızını artırmalı ve web sitenizin mümkün olan en kısa sürede açılmasını sağlamak için uygun adımları atmalısınız. Bu görevleri gerçekleştirmek için önce bir analitik araca ihtiyacınız olacak.

Google PageSpeed ​​Insights Ne Yapar?

Yukarıdaki noktalara uygun işlemleri yapmak ve sitenizin eksikliklerini gidermek için Google Page Speed ​​Analytics'i kullanabilirsiniz. Google Page Speed ​​Insights, sitenizin hem masaüstü hem de mobil cihazlarda ne kadar hızlı ve verimli olduğunu değerlendirir ve buna göre 0 ile 100 arasında puan verir. Puana göre sitenizde oluşturulan kanalları düzenleyerek web sitenizin performansını artırabilirsiniz. Ayrıca Google Page Speed ​​Insights, sitenizin hızını etkileyebilecek olumsuz unsurları size sağlar ve web sitenizin hızını artırmak için yapmanız gereken işlemleri özetler. Google'ın sayfa hızı analizlerinden yararlanmak için ne yapabilirsiniz? Bazı maddelere bir göz atalım.

0-100 arası puanlar için. 0,49 yetersiz, 50-89 arası orta, 90-100 arası mükemmel bir performans olarak kabul edilir. Amaç her zaman mükemmel performans elde etmektir. Web sitenizi geliştirebilecek tüm alanları oluşturarak en yüksek kullanıcı deneyimini sağlamak esastır. Bu ayarlamaları doğru bir şekilde uygulamak için Google Page Speed ​​Insights'ın size verdiği ipuçlarını dikkatli bir şekilde ödemeniz önemlidir.

Laboratuvar verileri, Google Page Speed ​​Insights tarafından sağlanan bilgiler arasındadır. Bu bölümde sitenizin performans sorunlarını ve çözülebilir sorunlarınızı değerlendirebilirsiniz. Sitenizdeki en önemli sayfa hangisi veya hız endeksiniz ne kadar gibi sorularınızın yanıtlarını bu bölümün ayrıntılarında bulabilirsiniz. Bu alanda iyileştirilmesi gereken alanları not edin ve ardından bu alanı geliştirmek için çalışmaya başlayın.

Alan verileri bileşeni, gerçek zamanlı kullanıcı takibi olarak bilinen şeydir. Kullanıcılar web sitenizi ilk kez ziyaret ettiğinde, uzunluğunun uzunluğu ve hangi alanda bulundukları bunu ölçmek için kullanılan konumdur. Alana yakından bakarsanız, web sitenizi kullanıcının bakış açısıyla görmenizi sağlar. Bu nedenle, iyileştirme gerektiren alanlar bulursanız, bu bilgilerden yararlanın ve işinizi geliştirin.

Fırsat ve Teşhis, Google Page Speed ​​Insights'taki en önemli alanlar arasındadır. Bu bölüm, web sitenizdeki olası sorunlar hakkında sizi bilgilendirir ve yapabileceklerinizle ilgili bazı yönergeler sunar. Bu ipuçlarını takip ederseniz ve sitenizi yavaşlatan sorunları giderirseniz. Örneğin, sistem aşırı büyük resimler kullandığınızı belirtirse Sistem, fotoğrafı daha küçük bir fotoğrafla değiştirerek web sitenizin hızını artırmanıza yardımcı olmak için bu soruna neden olan fotoğrafları veya resimleri söyler. boy.

Başarılı olan denetimler, harekete geçmenize gerek olmayan, hız ve verimlilik açısından zorluk yaratmayan alanların belirlendiği denetimlerdir. Bu bölümü iyice inceleyerek, web sitenizde iyi performans gösteren alanların farkına varacaksınız. Bu bölümlerde uyguladığınız adımları farklı alanlara çoğaltabilirsiniz.

Google Page Speed ​​Insights Size Ne Tür Öneriler Sunacak?

Google Page Speed ​​Insights, sitenizde gözlemlediği hataları listelerken belirli faktörlerin önemine atıfta bulunur. Bu standartlar, sorunların web sitenizin açılma ve yüklenme hızını ne kadar etkilediği sorusunun yanıtlarıyla doğrudan ilişkilidir. Örneğin, resimlerinizin yüklenmesi uzun sürüyorsa, Google Page Speed ​​Insights, resim boyutunuzu küçültmeniz gerektiğini size bildirebilir. Ek olarak, siteniz düzgün yanıt vermiyorsa, tarayıcı önbelleğe alma hızı veya HTML koduyla ilgili sorunları düzeltmenizi isteyebilir.

Mobil uyumluluk, Google Page Speed ​​Insights'ın önem verdiği konulardan biridir. Sonuç olarak, sitelerimizin mobil tıklama oranı genellikle masaüstü bilgisayarlardakinden daha yüksektir. Bu nedenle, henüz mobil uyumlu özelliklerde uzmanlaşmamış bir sitenin masaüstü bilgisayarlarda son derece iyi performans göstermesi bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle mobil uyumlu web sitelerine sahip olmak ve sitenizin mobilde hızlı yüklenmesi çok önemlidir. Google Page Speed ​​Insights, AMP olarak da bilinen hızlandırılmış mobil sayfaların nasıl kullanılacağı konusunda size rehberlik edecektir.

Daha önce bahsedilen önerilerin yanı sıra, Google Page Speed ​​Insights, sunucuyla ilgili sorunları düzeltmek ve CDN'den yararlanmak için JavaScript'in yanı sıra CSS kodlarını alt bölümlere ayırma ve değiştirme gibi konularda size çeşitli önerilerde bulunacaktır. Sunulan önerilerin yararlı ve web sitenizle alakalı olduğunu akılda tutmak çok önemlidir. Çoğu zaman, bu önerileri ortadan kaldırır ve sitenizin hızını artırırsanız, web sitenizin performansının arttığını görürsünüz. Bu nedenle, Google Page Speed ​​Insights'tan gelen önerileri tek tek ayarlamaya ve ardından hızı artırmak için web sitenizi geliştirmeye özen göstermelisiniz.

Google Page Speed ​​Insights puanınızı formüle ederken, yukarıdaki alanlardaki tüm puanlar analiz edildikten sonra web siteniz için genel puan hesaplanır ve puanlama esas alınır. Ardından, siz mevcut sorunları düzelttikçe puan Google raporunda değiştirilir ve puanınız artar. Web sitenizi optimize edebiliyorsanız, yüzde 100'e ulaşabileceksiniz. 90-100 arası bir puan sitenizin performansı için harikadır. Web sitenizi optimize ettiğinizde bu puanları not alın.

Zaman zaman çeşitli özellikleri nedeniyle eleştirilmiş olsa da, doğru kullanıldığında web sitenize getirebileceği değer Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) son derece önemlidir. Bu aracı doğru kullandığınızda web sitenizdeki tüm sorunları saniyeler içinde çözmenizi sağlar, web siteniz için önemli faydalar sağlayabilir. Web sitenizi etkileyen sorunları zamanında incelemezseniz, web sitenizin yüklenme hızından haberdar olmanız imkansızdır ve müşteri kaybı yaşayabilirsiniz.

Web sitenizin yüklenme hızı, Google Page Speed ​​Insights tarafından belirlenen web sitesi sorunlarından etkilenebilir. 

Ayrıca doğrudan barındırma ile ilgili sorunlardan da etkilenebilir. Tüm gereksinimleri karşılamış olsanız bile, sayfalar için yavaş yükleme hızına sahip bir barındırma hizmeti kullanıyorsanız, web sitenizin hızlı yüklenmesini beklememelisiniz. Bu bağlamda, kullanmayı seçtiğiniz servis sağlayıcıdan verimli ve hızlı bir barındırma hizmeti aldığınızdan emin olmanız önemlidir. Ağda sürekli kesinti yaşayan bir barındırma hizmeti, müşterileriniz için büyük sorunlara neden olabilir. 

Hosting hizmeti seçerken uzun süredir faaliyet gösteren ve sağlam bir altyapıya sahip firmaları tercih etmek önemlidir. Sonunda, şirketinizin kontrolü dışındaki faktörler nedeniyle web sitenizin geri kalmasını istemezsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski