Backlink Nasıl Alınır, Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Farklı bir web sitesinden web siteniz için bir tanıtım makalesi alarak veya küçük, önemli olmayan ön web siteleri oluşturup bunlara bağlantı vererek bağlantı elde etme yöntemleri. 



Bunu, özellikle etkili olan blog yazarlarının metinlerine yorum yazarak ve blog yazarlarından sitenizde makaleler yazmalarını isteyerek yapabilirsiniz. Bunu özensiz bir şekilde yapmayı unutmayın yoksa kendi inisiyatifinizle backlink yapmanız bazı sorunlar yaratabilir. Bunlardan biri en olası senaryo, spam olarak kabul edilebilmesidir. 


Backlink Almak

Arama motorları, her gün web sitelerine bağlantılar için değerlendirme kriterlerini güncelliyor. Bu nedenle, yakın gelecekte başka bir web sitesindeki bağlantı üzerinden web sitenizin adresine gelenlerin eylemleri bile çok önemli olacaktır.

Web sitenize giriş yapmaları ve ardından sitenizden ayrılmaları yeterli değildir, ancak sitenizde ne kadar zaman geçirdikleri ve diğer web sitelerini de ziyaret edip etmedikleri gibi diğer hususlar çok önemli olacaktır. Bu nedenle, bir çevrimiçi site hazırlarken, geri bağlantı konusu dikkat edilmesi gereken bir faktör olacaktır.


Backlink Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Backlink satın almak, dikkatle takip edilmesi gereken çok önemli bir süreç olabilir. Büyük avantajlar sağlayabilirler, ancak çok fazla zarara neden olabilirler. Hatta web sitenizin kaldırılmasına bile yol açabilir. Arama motorları, sitemize geri dönüş sağlama yöntemlerine özellikle odaklanmaktadır. Bu durumda, sahtekârlıkla elde edilen ve güvenli olmadığı düşünülen bu geri bağlantılar sitenize zarar verebilir.


Backlink alırken en önemli faktör, backlink veren sitelerin güvenilirliği ve kalitesidir. Geri bağlantılar elde ederken, mümkün olduğunca kalıcı olan sitelerden bağlantılar bulmak önemlidir. Başka bir deyişle, kurulmuş bir web sitesi veya iyi bilinen bir web sitesi tarafından bir konu hakkında oluşturulan geçici geri bağlantı, arama motorlarının ve müşterilerin gözünde görünürlüğünü artırabilir. Ancak linkin kaybolması veya silerseniz sitenin itibarının eski haline döneceğini de gözden kaçırmamak gerekir.


Bu konuda Backlink Analizi yapmak çok önemlidir. Arama motorları tarafından güvenilmez olarak görülürseniz, yasaklamayla sonuçlanabilecek sonuçlara yol açabilir. Buna karşılık, doğru ve etkili araştırmalarla oluşturulan geri bağlantılar, web sitenizi daha güvenilir hale getirebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski