Backlink Nedir? E-ticarette Backlink Kazancının Önemi



Çevrimiçi mağazanızın büyümesi için ihtiyaç duyduğunuz ilk ve en temel unsur müşteridir. Potansiyel veya aktif müşteriler web sitenizi ziyaret ettiğinde ve zaman içinde markanızın görünürlüğünü artırdığında. Doğal olarak, satışlar aynı zamanda artacaktır. İnsanları web sitenize çekmenin birçok yolu vardır. Sitenize erişmek için birden fazla yol açarsanız ve web sitenizi ziyaret etmesi için daha fazla insanı çekebilirsiniz.

Backlinkler sayesinde web sitenize yeni yollar açmanız mümkündür. Backlink tam olarak nedir ve neden önemlidir?

Backlink tam olarak nedir? 

İş ortaklıkları, dijital çağda hala var olan bir olgudur. Backlink, web siteleri arasında bir ortaklık olarak tanımlanabilir. 

En basit tanımıyla Backlink: Bir web sitesini diğerine bağlayan bir bağlantıdır. Bir web üzerinde farklı bir siteye bir bağlantının başlatılmasıdır. Bu şekilde web sitelerini tek yönlü referans haline getirmek mümkün olur, linkin alıcısı olan web sitesi kullanıcılara şiddetle tavsiye edilir. Link verilen site, linke tıklayan kullanıcılar aracılığıyla da yeni ziyaretçiler kazanmakta ve arama motorlarının algoritmasında avantaj elde etmektedir.

Bir web sitesinde yayınlanan belirli içerik parçaları, kullanıcıların tıklayabileceği köprüler içerecektir. Bu bağlantılar, kullanıcıları başka bir web sitesine yönlendirecektir. Örneğin, bilgisayar satan bir çevrimiçi site, bir teknoloji şirketinin blogu aracılığıyla bir geri bağlantı alıcısı olabilir ve bu teknoloji blogu, bilgisayarla ilgili içerik biçiminde geri bağlantı alan web sitesine bağlantılar içerir. Kişiler ayrıca inandıkları web sitelerinde gördükleri bağlantılara güvenip tıklamaktadırlar. Bu yöntem de alternatif bir yönlendirme trafiği olarak değerlendirilebilir.

Backlinkler ücretli veya ücretsiz olarak verilmektedir. Ücretli satın alma işlemleriyle ilgili çeşitli görüşler vardır ve bu Google tarafından önerilmez.

Backlink almanın faydaları nelerdir?

Backlink kazanmanın birçok yöntemi vardır. Bu yöntemlerin çeşitli etkileri vardır. Doğru yöntemlerle elde edilen bağlantılar sitenizi daha etkin hale getirebilir. Başlangıçta, Google robotları yeni web siteleri ve içerikler bulmak için bu siteleri tarar. Bu siteler robotlardan daha sık ziyaret edilir ve daha kısa sürede dizine eklenir.

Bu köprüler, belirli bir arama terimine yanıt olarak siteye eklenir ve hedeflenen web sitesi, arama terimi için yapılan aramanın sonuçlarında daha yüksek olur. Web sitesi daha fazla ziyaret alır ve daha geniş kitleler tarafından görülür. Yönlendirme bağlantısını alan markanın görünürlüğü dijital alanda büyür. Otantik bir web sitesi tarafından sağlanan bağlantı, kullanıcıların güvenini oluşturmada etkilidir. Ayrıca etki alanının otoritesini artırmaya yardımcı olabilir.

NoFollow ve DoFollow tam olarak nedir?

Geri bağlantının önemi, hem bağlantının ayrıldığı alan hem de bağlantının bağlandığı alan adıdır. Bağlantısız bir bağlantıya sahip bir web sitesinin ziyareti, web sitesinin değerini artırabilir. Ancak ziyaret edilen web sitesinin değerini düşürme olasılığı vardır. Bu nedenle, bir web sitesine geri bağlantı verirken site için bir referans sağlama anlamında dikkatli olmak önemlidir.

Web sitenizden sunduğunuz geri bağlantılarınıza "nofollow" veya "dofollow" etiketlerini de ekleyebilirsiniz. Bu etiketler Google'a köprüyü "takip etmesini" veya "takip etmemesini" söyler. 

 

Dofollow etiketleri, bağlantı verdiğiniz web sitesinin meşruiyetine imza attığınız anlamına gelir. Google botları sitenizin içeriğini tararken "dofollow" veya "dofollow" etiketi algılarsa, geri bağlantıya gidecek ve sayfaya iyi bakacaktır. "nofollow" bulursa, web sitenizde kalır ve sitenizin içeriğini taramaya devam eder.

Sonuç olarak, "dofollow" etiketi daha etkilidir, "dofollow" etiketi daha etkilidir. Google botlarının "dofollow" kullanarak, güvendiğiniz ve yetkiniz olan geri bağlantıları takip etmesini istediğinizi belirtiyorsunuz.

Google botlarına backlink üzerinden yetki değeri ve sıralama kredi transferi gibi herhangi bir tavsiye veya öneride bulunmak istemediğinizde "nofollow" özelliğini devre dışı bırakmak için "nofollow" kullanabilirsiniz. Böylece Google botlarının takip edemeyeceği bir backlink olarak kullanıcıya faydalı olduğuna inandığınız sayfayı sağlayabilirsiniz.

E-Ticaret Sitelerinde Backlink Neden Daha Önemlidir?

Çevrimiçi bir web siteniz varsa, doğal olarak satışların arttığını görmek istersiniz. Ancak, satıştan önce geliştirmeniz gereken ek yönler vardır. Dijital yardımların gerektirdiği bazı şeylerdeki artış, genel satışlarınızın büyümesine yardımcı olur. Geri bağlantılar bu büyümede önemli bir faktördür. Bu nedenle, çevrimiçi mağazalar için geri bağlantılar çok önemlidir.

Organik Trafik Artışı

Web sitenize gelen ziyaretçi sayısını çeşitli yöntemlerle artırabilirsiniz. Ancak web sitenizin gerçek değeri organik trafik tarafından belirlenir. Organik trafik, web sitenize gelen ve reklamlar tarafından tetiklenmeyen, bunun yerine doğrudan arama motorundan gelen trafiktir. Trafik, SEO araştırmasının bir sonucu olarak gelir ve geri bağlantılar, SEO'nun bir unsurudur.

Güvenilir ve güvenilir web sitelerinden alınan geri bağlantılar, sitenizin belirli terimler için arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabileceğinden, arama motorunun oluşturduğu organik trafik de bu yöntemle artırılabilir. Bu, bu trafiğin satışa dönüştürülebileceği ve marka bilinirliğinin artabileceği anlamına gelir.

Yönlendirme Trafiğinin Kaynağı

Yönlendirme trafiği, sitenize arama motorlarından farklı bir adres üzerinden yönlendirilen trafiği ifade eder. En azından geri bağlantıların desteklediği organik trafiğe eşit olan bu trafik kaynağı. Siteniz için organik trafik olmayan daha fazla yönlendirme trafiği, geri bağlantılara sahip olmanın ek bir avantajıdır. Bu şekilde, web sitenizin yönlendirme trafiğini artıracak geri bağlantılar kazanarak kazanç elde edebilirsiniz.

Daha Fazla Yetki

E-Ticaret siteniz için uygun web sitelerinden gelen geri bağlantılarınız varsa, web sitenizin "otoriter" olma olasılığı çok yüksektir. Bir web sitesinin güvenilirliğinin Google tarafından açıkça belirtilmediği doğru olsa da, alan yetkilisi araçların kullanımı yoluyla tanımlanabilir. Yetkisi olan güvenilir sitelerden alınan linkler, otoritenizi artıracaktır. Yetki artışı, arama motorlarının size daha fazla güvendiği ve kullanıcıların güvenini kazanacağınız anlamına gelir.

Sebep yetkisi, bir çevrimiçi mağaza için en önemli kriterlerden biridir; Bunun nedeni, yapılan işin doğrudan güvene bağlı olmasıdır. Güven, arama motoru tarafından da benimsenir. Bir kullanıcının web sitenizi geri bağlantılar yoluyla ziyaret etmesi, orijinalliğin bir kanıtı olarak kabul edildiğinde ve Google tarafından "bu site güvenilir" olarak kabul edildiğinde.

Marka Bilinirliği için Bağlantılar alarak çevrimiçi mağazanızda kolay bir PR görevi yapmak da mümkündür. Geleneksel reklamlar yerine bağlantı almak, kullanıcılara deneyim hissi vereceğinden daha iyi sonuçlar ve daha tutarlı sonuçlar verecektir. Popüler web sitelerinden gelen bağlantılar, web sitenizin popülerliğini artırabilir. Doğal olarak markanız daha çok tanınır hale gelecektir. Markanızın görünürlüğünü artırmanın ve değerini artırmanın yolu budur.

E-ticaret siteleri Nasıl Doğal Olarak Link Kazanabilir?

Kendi başınıza geri bağlantı oluşturmak son derece zordur. Bu nedenle iyi bir marka imajı ve yüksek müşteri memnuniyeti bu sürece yardımcı olan gereksinimler arasındadır. Markanız iyi biliniyorsa, kullanıcıların web sitenize başvurma olasılığı daha yüksektir.

Kendi başınıza geri bağlantılar oluşturmak için kullanabileceğiniz bir dizi kolay yöntem vardır.

Web sitenizde sunduğunuz ürünlerin üreticilerinden backlink talebinde bulunabilirsiniz. Doğal olarak, aynı üreticiden ürün satan çok sayıda web sitesi olduğu için diğer birçok siteyle rekabet edeceksiniz. Ancak, olağanüstü bir web siteniz varsa, Markalar sitenize bağlanmaya karar verebilir. Bunu başarmanın en güvenilir yolu bir isim veya ürün için temsilci olmaktır. Bu şekilde, birincil satıcı olursunuz ve alıcılar, üreticinin resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan web sitenize yönlendirilir.

Yönlendirmeler doğal olarak iş ilişkileri yoluyla mümkündür. Bir projede işbirliği yaptığınız iş ortaklarınız, proje ile ilgili web sayfaları üzerinden sitenize link verebilirler. Bir projede iş ortağı olabileceği gibi projenin sponsoru da olabilirsiniz. Resmi bir sponsorsanız, sağlam ve güvenilir bir tavsiye bağlantısı kurabileceksiniz.

Sosyal sorumluluk projelerine veya bağış kampanyalarına katılım bir tür sponsorluk olarak değerlendirilebilir. Bu girişimler markanızın güvenilirliğini ve görünürlüğünü artırırken, aynı zamanda sağlam bir ilişkinizin olmasını sağlar.

İçerik pazarlaması süreci, web sitenizdeki pazarlama çabalarının bir parçası olmalıdır, kolay bir referans olarak hizmet edebilir. İçerik pazarlama stratejilerinizde etkili ve faydalı içerik oluşturursanız Bir web sitesi, içeriğinizi farkında olmadan paylaşarak sizi web sitenize yönlendirebilir.

Backlink almanın zararlı olduğunu düşünüyor musunuz?

İlk olarak, Google'ın geri bağlantı satın alma taraftarı olmadığını bilmek önemlidir. Ancak bu, satın alamayacağınız anlamına gelmez. Satın alabilirsiniz, ancak çok dikkatli olmanız gerekir. Örneğin, iş ortağınızın web sitesindeki geri bağlantı değişimlerini veya geri bağlantıları kullanarak bir iş ortaklığı oluşturabilir ve daha sonra bunları yardım için satabilirsiniz. Dikkate alınması gereken en önemli şey, satın aldığınız geri bağlantının nerede olduğudur. Satın aldığınız web sitesinin güvenilirliğine ve otoritesine odaklanırsanız, Google'ı rahatsız etmek zorunda kalmadan satın alma ve geri bağlantılar edinme sırasında ödeme yaparsınız.

Dikkatli olmakla fayda sağlayan birkaç satın alma dışında, kasıtsız satın almalar da vardır. Rastgele geri bağlantıların satın alınması, Google'daki konumunuzu tehlikeye sokar. Örneğin, aynı anda yüzlerce backlink satın alabileceğinize ve sayısız backlink ile rütbenizi yükseltebileceğinize inanabilirsiniz. Ancak, bu yönlendirmeler güvenilmez web sitelerinden gelir ve birdenbire ortaya çıkar. Bu da en kısa sürede Google'ın arama motoruna geleceği anlamına gelir ve geri bağlantıyı sizin satın aldığınız varsayılır.

Ara sıra hiçbir şey satın almamış olsanız bile, web sitenizin geri bağlantı olarak listelendiğini fark edebilirsiniz. Bu, alan adınızın otoritesini etkileyen bir sorun haline gelebilir. Bunu önlemek için Google Disavow aracını kullanmak mümkündür. Google Disavow Tool'u kullanarak, sitenize bağlanan ve kontrolünüz dışında olan geri bağlantıları durdurabilirsiniz.

Zararlı geri bağlantılar, e-Ticaret Web Siteleri için Neden Tehlikeden Daha Fazlasıdır?

Çevrimiçi mağazaların güvenlik açığı hemen hemen her uygulamada belirgindir. Bir çevrimiçi mağazanın sahibiyseniz, diğer site sahiplerine kıyasla yaptığınız işlemlerde daha dikkatli olmalısınız. Bu nedenle, zararlı olan geri bağlantılar, çevrimiçi mağazalara yarardan çok zarar verir. Dikkate alınması gereken ilk şey "Zararlı bir geri bağlantı nedir?" Kısaca ondan bahsedelim. Zararlı geri bağlantılar olduğunu düşündüğümüz şeyler, örneğin kumar veya bahis siteleri, spam ve +18 gibi düşük otoriteye sahip web sitelerinden gelir.

Negatif bağlantılar, web sitelerine önemli ölçüde zarar verebilir ve bağlantıdan etkilenen web sitelerini sıralama ve yetki açısından daha düşük hale getirebilir. E-ticaret siteleri zaten son derece rekabetçi bir ortamla karşı karşıya ve alt sıralarda yer alsalar da doğal olarak satışları düşürüyor. Çevrimiçi mağazanız, finansal varlıklara yatırım yaptığınız bir işletmedir ve bu yatırımın finansal faydalarını görmezseniz ciddi kayıpların kurbanı olursunuz.

Yetkiniz azalırsa, Google'ın web sitenize olan güveni azalır. Bağlı kuruluş bağlantısı sağladığınız site spam kategorisine girerse, bu işte bir ortak olduğunuz için e-ticaret web siteniz de spam olarak kabul edilebilir. Daha sonra arama sonuçlarında küme düşebilir veya hatta görünmeyen bir sayfaya düşebilirsiniz. Ayrıca, insanlar alışveriş yapmak için yüksek dereceli çevrimiçi mağazaları tercih ettikleri için finansal kayıplara uğramanız olasıdır. Bundan dolayı yaşayacağınız zararların tazmin edilmesi zordur ve bazen imkansız olabilir.

Hacklink tam olarak nedir? Tehlikeler nelerdir?

Hacklink, bir web sitesini hacklemeyi ve yetkisiz olarak web sitesine alakasız bir bağlantı yerleştirmeyi içeren siyah şapka SEO teknikleri arasındadır. Web sitesini hacklemeyi içerdiğinden bu aslında suçtur. Bu genellikle iyi bir üne sahip web sitelerine bağlantı vermek için kullanılır. Ancak bu web siteleri en kısa sürede hacklinkleri tespit eder ve ardından web sitesini Google'a bildirir. Bu, Google'ın hacklink'i uygulayan web sitesini dizininden kaldırabileceği anlamına gelir. Yani etkilenen web sitesi online dünyada kalamaz.

E-Ticaret Siteleri Backlink Alırken Hangi Sayfa Türlerine Öncelik Vermeli?

E-ticaret web sitenizi ziyaret ettiklerinde müşterilerinize özgürlük sağlamak çok önemlidir. Ayrıca, diğer web sitelerinden bağlantılar yoluyla gelen müşterilere özgürlük vermelisiniz. Bu nedenle, sayfalarınıza özel, kararlı geri bağlantılar aldığınızdan emin olun. Belirli bir ürüne aldığınız bağlantı, bağlantı sağlanan müşteri için yeterli olmayabilir. Aslında, mevcut ürün kaldırılabilir ve geri bağlantı kaybolabilir. Bundan kaçınmak için, doğal geri bağlantı edinimi üzerine bir araştırma yapıldığında, yalnızca kategori veya ana sayfa için bir çalışma yapılması tavsiye edilir.

Örneğin, web'de cep telefonlarıyla ilgili bir bağlantı bulursanız ve ardından kullanıcıyı belirli bir ürünün web sayfasına yönlendirirseniz, müşteri bunun bir reklam olduğuna inanabilir. Kategori görünürse, çeşitli seçenekler bulacak ve seçim yapmakta özgür olduğu için web sitesinde daha fazla meşgul olacaktır. Bu yöntemi, normal kampanyalar içeren veya özel günleri kutlamak için geliştirdiğiniz kampanyalar içeren sayfalarınıza da uygulamanız mümkündür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski