Google'da Hızlı İndeksleme Yöntemleri

Web siteniz için Google'da veya farklı arama motorlarında anında bir indeks elde etmek için öncelikle indeksleme hakkında biraz bilgi sahibi olmak önemlidir. İndeksleme işlemi, arama motorlarının yapay zeka ile oluşturduğu botların sitenizi ziyaret etmesi ve sitenizi incelemesi ile gerçekleşen işlemdir. Google, alanımızdaki en popüler arama motorudur ve Googlebot'u kullanarak sürekli Web'de gezinmektedir. Kendi yönergelerine uyan web sitelerini dizine eklemek için gerekli tüm adımların gerçekleştirilmesini sağlar.

Bu konuda botların hızlı bir şekilde ulaşabilmesi ve sitenizin hızlı indexlenmesini sağlamanın yeterli olduğunu söylemek mümkün. Elbette, botun web sitenizi dizine ekleyebilmesi için sitenizi kalite yönergelerine, yani arama motorunun yönergelerine uyacak şekilde ayarlamış olmanız gerekir.

Bu yazıda, sitenizi en kaliteli hale getirmeye yardımcı olacak ve hızlı bir dizine sahip olmanızı sağlayacak şeylere odaklanacağız. Bu araçları doğru kullanırsanız, daha hızlı bir indeks elde edebileceksiniz.

Google Dizin Sorgusu

Hızlı indeksleme teknikleri kullanmanız gerekmeyebilir. Hâlihazırda indeksleri hızlı bir şekilde alıyor olabilirsiniz. İlk etapta bunu çözmeniz gerekiyor. 
  • Siteniz indexlendi mi? 
  • Eklediğiniz sayfalar hızlı indeksleniyor mu?
Google dizin kontrollerinin gerçekleştirilmesi basittir ve çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Bu yöntemlere bakalım:

Google Search Console: Bir web sitesinin içeriğinin Google'da bulunabilecek olup olmadığını en hijyenik arama konsolu ile belirlemek mümkündür. Bu, Search Console'a giriş yaptıktan sonra sayfanızın sağ tarafındaki arama çubuğuna incelemek istediğiniz URL'yi yazarak yapılabilir.

Arama Motoru Genie: Arama Motoru Genie web sitesi, Googlebot'un web sitenizi bu sitede ziyaret ettiği en son anı görmenizi sağlar. Bot ziyaret ettiğinde web siteniz bulunamazsa, siteniz için Google'ı etkileyen bir sorun olabilir. Bunu izlemek için bu hizmetten yararlanmak son derece faydalıdır.

Manuel Kontrol: Google.com'a giriş yaptığınızda, arama bölümüne “site:alanadı” yazarak, yazdığınız web sitesi için tüm dizinleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca “site:alan” “intext:konu başlığı” girerek doğrudan aradığınız konu için indekslere göz atabilirsiniz.

Hangi Siteler Daha Hızlı İndekslenir?

Sitelerinizin hızlı bir şekilde dizine eklenmesini sağlamak için bu makalenin başında tartıştığımız kalite yönergelerini izlemelisiniz. Bu kurallarda en önemli olan nedir? Aşağıda inceleyeceğimiz yönergeler, web sitelerinin hızlı ve sık dizinler alması için gereklidir. Dizin alma sürecini hızlandırmak için web sitelerinizi düzenlemek önemlidir.
Site Hızı Kaliteli siteler hızlı bir şekilde kullanılabilir olmalıdır. Ziyaretçilerini çok uzun süre bekleten web sitelerinin başarısız olması ve atılması muhtemeldir. Dünyada web kullanıcılarının %47'si bir sitedeki herhangi bir sayfanın iki saniyeden daha kısa sürede yüklenmesini bekliyor. Zaman çerçevesinden daha uzun süren sayfalar genellikle kullanıcılar tarafından silinir. Google SEO Kriterlerinde en önemli konulardan biri, kullanıcıların web sitenizde ne kadar zaman geçirdiğidir. Web sitenize erişemeyen ziyaretçiler sitenizden hızlı bir şekilde çıkarsa, bu kriterler için yetersiz bir puan verilecektir. Bu, sitenizin dizine eklenme hızını veya diğer yönlerde olduğu gibi sıralamadaki konumunuzu etkileyecektir.

Düzenli İçerik Girişi

Düzenli gönderiler yayınlayarak blogunuzun güncellendiğinden emin olun. Google, hepimizin bilgi almak için kullandığı bir web sitesidir. Düzenli olarak güncellenen bir blogun, kullanıcılarına en güncel bilgileri vermek için tasarlandığı söylenir. Güncellemeler Google tarafından ilgi konusu olacaktır. Web sitenize rutin içerik eklerseniz, günlük botlar sitenizi günlük olarak ziyaret etmeye başlar; ancak, web sitenize tutarsız içerik gönderirseniz, botlar web sitenize nadiren gelir. Web sitenizi güncellediğinizde, indeksleme hızınız orantılı olarak artacaktır.

Mobil Uyumluluk

Web sitenizi mobil uyumlu bir tasarımla yapın. Günümüzde teknolojinin zirvesinde olduğumuz için insanlar bilgisayardan çok tablet ve telefon kullanarak araştırma yapıyorlar. Mobil uyumlu olmayan siteler, mobil cihazlardaki kullanıcılar tarafından tercih edilmeyecektir. Google, 2015'te yaptığı bir değişiklik sırasında, mobil cihazlarda arama yaparken sonuçları iyileştirmek için mobil uyumlu web sitelerine yönelik algoritmasını değiştirdi. Daha üst sıralarda yer almak ve ayrıca bir indeks almak istiyorsanız, mobil uyumlu bir web siteniz olduğundan emin olmalısınız.
Ayrıca sizi diğer web sitelerinden ayıran ve sitenizi en üst seviyeye çıkaracak başka şeyler de yapabilirsiniz. Bahsedeceğimiz isimler, en üst kalitede olmayı taahhüt eden her web sitesinin uyması gereken kurallar ve izlediği kurallardır. İndeksleme hızını artırmak için bu başlıklara ağırlık vermek de mümkündür.

Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın

Sosyal medya günlük hayatımızın çok önemli bir bileşenidir. Web siteniz, sosyal medyanın sunduğu potansiyel aracılığıyla daha güçlü hale getirilebilir. Ürünlerinizi, içeriklerinizi veya diğer içerikleri sosyal medya platformları üzerinden paylaşabilirsiniz. Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest veya Reddit gibi saygın sosyal medya platformlarını seçtiğinizden emin olun. Botlar tarafından düzenli olarak izlenen sosyal medya siteleri, paylaşılan bağlantıların daha hızlı taranmasını garanti edecektir. Ayrıca yüksek kaliteli paylaşımlarla insanları web sitenize çekmeniz de mümkün.

Kaliteli Geri Bağlantılar Alın

Geri bağlantılar, web siteleri için site dışı SEO için en önemli adımlardan biridir. Bu, dizine eklemek ve sıralamalarda yükselmek için en popüler yöntemdir. Doğru yapılmazsa, sitenin web siteniz için son derece riskli sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilir. Web sitenizi riske atmamak için, geri bağlantı aldığınız web sitelerinin yüksek kaliteli ve güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Google, yüksek kaliteli web sitelerinden aldığınız geri bağlantıları inceler ve onları daha üst sıralara yerleştirir.

Ping Sistemi

Ping hizmetini kullanarak sitenizde yayınladığınız tüm yazıları Google'a anında bildirebilirsiniz. Google botları web sitelerini daha hızlı arar ve listelenmesini sağlar. Google'da arama yaparak ping için çeşitli hizmetler bulabilirsiniz.

Yorum Sistemleri

Yorumlar yayınladığınız içerik tüm arama motorlarının ilgisini çekecektir. Sitenizin botlar tarafından daha sık ziyaret edilmesini istiyorsanız, kullanıcılarınızın yorum göndermesini kolaylaştırın. Bu senin avantajın olacak.

Sitemap.xml Oluştur

Web siteniz için Google'da hızlı indeksleme elde etmek istiyorsanız sitemap.xml'i kesinlikle kullanmalısınız, ancak kesinlikle. Web sitelerinde bulunmayan site haritalarının dizine eklenme özelliği yoktur. Google botları sitenizin içeriğini site haritası aracılığıyla inceler. Bu yüzden site haritanızı yapmanız ve site haritasını Google'a göndermeniz önemlidir.
Genel olarak hızlı bir dizin oluşturmak için izlemeniz gereken adımları sağladık. Kullanmayı seçtiğiniz yöntem ne olursa olsun, listelenmemiş sitelerinizde manuel indekslemeyi nasıl gerçekleştireceğinizi size göstereceğiz. Aşağıda listelenen adımları izleyerek Google'da manuel olarak bir dizin edinebilirsiniz.

Google Manuel Dizine Ekleme

En etkili indeks, botlar tarafından kendi kendini indekslemedir. Bazen süreci hızlandırmak için manuel indeksleme yöntemlerine başvurabiliriz. Bu tehlikeli olmasa da, aşırı kullanılması tavsiye edilmez. Her alanda organik olmak bu alanda da daha faydalıdır.
Manuel dizine eklemeyi etkinleştirmek için önce web sitenizi Web Yöneticisi Araçları aracılığıyla Google Arama Konsolunda kaydettirmeniz gerekir. Sitenizi kaydettirerek sadece verimli bir indeks elde etmek mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizin Google tarafından sorun yaşayıp yaşamadığını da görebilirsiniz. Google tarafı.
Search Console'a başarılı bir şekilde kaydolduktan sonra, en üstte bulunan URL arama alanına yeni URL'nizi girin. URL'niz Google tarafından dizine eklenemiyorsa ve "URL Google'da değil" mesajı alıyorsanız. Uyarının altında bir "Dizinli Talep Et" düğmesini göreceksiniz. Bu düğmeyi tıklarsanız, web sitenizin Google tarafından daha hızlı taranmasını sağlayabilirsiniz.

Google İndeksleme Sorununa Neden Olan Nedir?

Yazımızı bitirdikten sonra bazı durumlarda karşılaşılabilecek indeksleme sorunu hakkında bilgi vereceğiz. Bazen web siteleri Google tarafından yanlış zamanda dizine eklenir, hatta hiç alınmaz. Bu, Google indeksleme sorunları olarak adlandırılır ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, aşağıdaki maddelere bakmalı ve web siteniz için gerekli değişiklikleri yapmalısınız.
Alan adınız bundan önce Google tarafından cezalandırılmış veya spam kurbanı olmuş olabilir. DA ve PA puanlarınız düşük, yani web sitenizin
Google'daki otorite puanları yüksek değil,
Site hızının düşük olmasından kaynaklanan sorunlar, 
Mobil cihazlarda uyumluluk sorunları,
Web sitenizde virüsler veya virüsler var.
Anahtar kelimeleriniz yetersiz,
Web siteniz "noindex" olarak işaretlenmiş.
Web sitenizde yukarıdaki noktalara uygun sorunlar yaşanıyorsa, web sitenize bir göz atmanız ve sorunun önüne geçmek için adımlar atmanız gerekir.
Bu makale, hızlı indeksleme, manuel indeksleme yöntemleri ve İndeks sorunları gibi konularda size bilgi vermeye çalışmıştık. Makale içindeki ki konulara çalışırsanız daha hızlı index oluşturabileceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski