Webmail Tam Olarak Nedir?

 İş dünyasında bilgisayarların artan kullanımıyla birlikte, giderek daha fazla insan bir iletişim aracı olarak daha resmi e-postalara yöneldi. İş e-posta hizmetinin kullanım kolaylığı ve iletişim hızının bu yönde gitme kararında büyük etkisi vardır. Teknolojideki bu büyüme nedeniyle, çeşitli e-posta uygulamaları ortaya çıkmıştır. Kullanıcıların büyük çoğunluğu, en değerli ve kullanışlı teknolojik özelliklere sahip olduğuna inandıkları E-posta ara yüzlerini tercih etmektedir.



Webmail'in tüm uygulamalar arasında en popüler e-posta uygulamaları arasında olmasının sebebini düşünüyor olabilirsiniz. İlk adım, Webmail'i tanımlamak ve neden birçok kullanıcıya çekici geldiğini tartışmaktır.

Webmail, e-posta hesaplarınızı entegre eden web tabanlı bir ara yüzdür. Herhangi bir uygulamaya bağlanmak zorunda kalmadan e-posta hesaplarınızı yönetmenize olanak tanır ve yeni başlayanlar tarafından bile erişilebilir. Gönderdiğiniz veya aldığınız her e-posta internet üzerinden geçer ve sunuculara kaydedilir. İş kullanıcılarının e-postalarını güvence altına almanın iki yolu vardır. Ya e-posta sağlayıcılarına kaydolurlar ya da İnternet servis şirketlerinin kullanıcısı olurlar. Ancak Webmail, internet erişimi olan herhangi bir cihazdaki tüm e-postalarınızı korumayı taahhüt eder.

Webmail uygulamaları, kullanıcılara diğer e-posta sağlayıcılarına veya internet servis sağlayıcılarına göre daha kolay ve güvenli bir ara yüz sağlar. Webmail, kullanıcılara istedikleri zaman ve istedikleri zaman e-postaları görüntüleme imkânı verir. Bu özelliği onu diğer geleneksel e-posta uygulamalarına benzer kılmaktadır. 

Webmail'in diğer sağlayıcılara göre en önemli avantajı, kullanıcıların önemli olduğunu düşündüğünüz e-postaları indirmelerine ve sunucularını onlardan kaldırmasına izin vermesidir, çünkü e-postalarınızı kişisel cihazınıza indirmenize izin verir ve e-postalarınızı bunlara karşı korumanıza izin verir. İnternet dünyasının en büyük dezavantajlarından biri olan virüsler. E-postalarınızı Webmail içinde indirmek için, webmail'inizi tarayıcınızda açmanız, sağ üst köşedeki Diğer İşlemler sekmesine ve ardından "indir" (.eml) düğmesine tıklamanız yeterlidir.


Webmail'in Kısa Tarihçesi


E-postanın ilk gönderildiği veya oluşturulduğu tarih kesin olarak bilinmemekle birlikte, bazı bilim adamlarının bu teknolojiyi farklı zamanlarda ortaya çıkardığı düşünülebilir. E-posta, aynı bilgisayarda birden fazla kullanıcının birbirine küçük mesajlar göndermesiyle başladı. 

1972'de Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'na bağlı ARPANET'te çalışan Ray Tomlinson, meslektaşlarına aynı bilgisayarlarda ilk e-postayı gönderdi. ARPANET, ordunun elektronik postayı kullanmasına izin verir, e-postanın büyümesi için zemin hazırlar. E-posta, internet altyapısının gelişmesi ve en yüksek güvenliğe sahip WWW'nin (World Wide Web) gelişmesi sayesinde artık dünya çapında giderek yaygınlaşan bir iletişim aracıdır.

İlk internet tabanlı Web posta programı, 1993 yılında CERN bilim adamı Philip Hallam Baker tarafından icat edildi. Webmail'i geliştirmenin nedeni, HTTP protokolleri yığını olarak bilinen şeyin düzenlenmesine yardımcı olmaktı. Bu noktadan 1996 yılına kadar hiç kimse Webmail'i geliştirmemişti. Webmail kullanımı, Sabeer Bhatia ve Jack Smith tarafından Hotmail'in tanıtılmasının ardından 1996'da yaygın olarak kullanıldı.

Popülerliği artan ve Hotmail sayesinde kullanıcıları çeken Webmail'in yaygınlaşması nedeniyle, büyük işletmeler ve üniversiteler sistemdeki insanları birbirleriyle bağlantı kurmak için Hotmail servislerini kullanmaya teşvik etmeye başladı. Bunu kullanan her kurum, Webmail sistemlerini daha verimli ve etkili hale getirmek için uygulamayı değiştirmiştir. Bu nedenle Webmail çeşitli alt organizasyonlarda değişmeye başladı.

2004 yılında Gmail'in piyasaya sürülmesinden sonra pazar beklenenden daha hızlı büyüdü. Gmail ile e-posta kullanan kullanıcılarının ucuz ve basit yollarla reklamlarını müşterilerinin önüne getirmeye çalışan firmalar yüzünden rahatsızlık duymaya başlamış ve internet sağlayıcıları kendilerini spam mesajlardan korumaya çağırmıştır. Gmail, hizmeti tamamen ücretsiz hale getirdi ve spam iletileri mümkün olan en geniş ölçüde sınırlamanın bir yoluna sahip, bu da onu şu anda en sık kullanılan Web posta hizmetleri arasında yapıyor.

Ayrıca e-postaları bulut depolamaya aktaran göndericilerin, kullanıcıların e-postalarının mesajlarını okuyabilmesi, kullanıcılar için son derece güvenlik sorununa yol açmıştır. Gmail ve Yahoo gibi şirketler, kullanıcılarına reklam izinlerini sınırlama olanağı vermeye başladı. Verilerin yetkisiz kullanımı, kullanıcılara gönderilen reklamları ve spam e-postaları artırabilir. Bilgilerin internetten çalınmasını önlemek için kullanıcıların HTTPS (HTTP Güvenli Türkçe Güvenli Köprü Metni Aktarım İletişim Protokolü) kullanmasını zorunlu hale getirdiler.


Webmail'e Giriş Yaptığınızda Ne Yapmalısınız?


Daha önce kurduğunuz kullanıcı panelini kullanarak Webmail giriş sayfanıza giriş yapmayı unutmayınız.

Aynı şirketin parçası olan veya sizinle iletişim kurmak isteyen müşteriler, özdeş alan uzantıları kullanılarak ilişkilendirilmiş E-posta adreslerini kullanarak birbirleriyle bağlantı kurabilirler. Webmail uygulamanıza erişmek için örnek e-postalardan biri 'webmail.domainisminiz.com' olabilir. Alan adınızın başına "webmail" koyarsanız, aradığınız sayfaya erişebilirsiniz.

Günümüzde web postası, kamu sektöründe iz bırakmak isteyen işletmeler için giderek daha önemli bir unsurdur. Kişisel e-posta hesapları için ticari uzantılara (gmail veya görünüm.) sahip e-posta sağlayıcılarını kullanmak, verilerinizi sınırsız bir alanda saklama olanağı sağladığından, kişisel verilerinizi korumak için harika bir yöntemdir.

Ancak, işletmenizin veya kuruluşunuzun adının fark edilmesini sağlayabileceğinden, kişisel işiniz için kendi web posta hesabınızın olması çok önemlidir. Kurum ve işletmeler, sistemden yararlanan kullanıcıların verilerinin güvenliğini ve gizliliğini webmail servisleri aracılığıyla ortaya koyabilmektedir. Kullandığınız bir uygulamanın ne kadar güvenli ve verimli olduğunu unutmayın, kullanıcı sayınız arttıkça ve büyüme oranınız artacaktır.


Webmail Uygulamalarının Popüler Olmasının Nedeni Nedir?


Webmail, telefonunuzun dünyadaki tüm akıllı cihazlarda kullanılabilen yazılımının bir parçası olan uygulamalardan biridir. Kullanıcılar, Webmail hesabını kullanarak, Microsoft Outlook gibi e-posta sağlayıcılarını ve aynı e-posta adresine sahip diğer hesaplarınızı akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza bağlayabilir. İnternet üzerinden bağlandığınız her yerde ve her zaman yararlanabileceğiniz hizmet ile e-postalarınızı tarayabilir, iletebilir ve okuyabilir, dosya yükleyebilir, istediğiniz gibi düzenleyebilir ve istediğiniz sayıda e-posta gönderebilirsiniz.

  • Sadece e-posta kullanıcı adınızı ve şifrenizi hatırlayarak, e-posta adresinize kadar tamamladığınız her şeye istediğiniz zaman erişebileceksiniz.
  • Bilgisayarınıza indirip çalıştırdığınız geleneksel e-posta uygulamalarının aksine, gönderdiğiniz her e-posta belirli bir buluta aktarılır ve siz onu kaldırana kadar o bulutta güvende tutulur.
  • Tek bir e-posta adresi ile hesabınızdaki tüm verileri telefonunuzdan veya başka bir cihazdan inceleyebilmenin en büyük avantajlarından birini yaşayabilirsiniz.
  • Geleneksel e-posta istemcilerinin aksine Webmail, filtreleri veya otomatik yanıtlayıcıları olmadığı için daha yüksek bir güvenlik derecesine sahiptir. Yedekleri de var.

Webmail Uygulamalarından Yararlanmanın Sebepleri ve Yolları Nelerdir?


En güvenli e-posta hizmeti yazılımını kullanıyor olsanız bile, İnternet'te olduğunuzu unutmayın. Kullanıcılar istenmeyen mesajlara ve promosyon postalarına maruz kalabilir. Webmail uygulamaları, sizi korumak için bu e-postaları "Önemsiz e-posta klasörüne yerleştirir. Bu küçük bir ayrıntı gibi görünse de, bu teknoloji gelmeden önce herhangi bir internet kullanıcısı için bir kâbustu.

Web posta uygulamaları yalnızca istenmeyen postaları engellemez. Pek çok program, posta gönderme, posta oluşturma, çöp defteri ve adres defterlerini iletme ve ayrıca okunacak postayı okunmadı olarak işaretleme özellikleri sunar.

Webmail programlarını diğer uygulamalardan ayıran şey genellikle farklı ara yüz seçenekleri, çeşitli diller, tasarım seçenekleri ve çeşitli teknolojik özelliklerdir. Bu uygulamalardan size en uygun olanı seçmek tamamen sizin seçiminizdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski